KRÖGARNAS DRINKTIPS
Inför midsommar 2020 bad vi några av våra krögarvänner att blanda till en bra snaps eller en sommardrink baserad på vårt nya BRÄNNVEIN. Elva krogar och tretton tips hann vi publicera i våra socialakanaler.
Här kommer krögarnas tips. Håll tillgodo och ta vara på er i sommar.
- MAMMA GITTES KUMMIN & CITRON SNAPS -
24cl BRÄNNVEIN
4 cl Kummin - esans (se nedan)
2 cl Citron esans (se nedan)
Kummin-esans:
1,5 dl BRÄNNVEIN, 1 matsked torkad ekologisk kummin från Gotland, lägg kumminen i en tygpåse - låt dra i fem dagar
Citron-esans:
1,5 dl BRÄNNVEIN, riv skalet på 1/4-1/2 citron, skiva några skivor citron - låt dra i fem dagar
------------------------ NÄSTA RECEPT ------------------------
- BAR KEMIS DRINK # 25 -
Carlshamns flaggpuncsh
Myntalag
Citron
BRÄNNVEIN
------------------------ NÄSTA RECEPT ------------------------
- BRYGGANS RABARBERDRINK-
6 cl Rabarber juice
4 cl BRÄNNVEIN
Servera drinken med is, skalade färska rabarberstavar, några blad citronmeliss eller finhackad gurka
------------------------ NÄSTA RECEPT ------------------------
- STRANDAKARS HAVTORNSSNAPS -
En flaska BRÄNNVEIN
Fyll flaskan till en tredjedel med färska havtornsbär
Tillsätt en aning socker
Låt stå en vecka - sila - klart!
- STRANDAKARS BACKTIMJAN- OCH CITRONSNAPS -
En flaska BRÄNNVEIN
Fyll flaskan rikligt med kvistar av backtimjan
Tillsätt citronzest från en citron
Låt det hela dra ett par dagar - sila - njut!
- STRANDAKARS MOJITOSNAPS -
En flaska BRÄNNVEIN
Mortla lätt skivor av en Lime
tillsammans med ett knippe mynta
Stoppa i flaskan och tillsätt socker efter smak
Låt stå ett par dagar - sila - servera!
------------------------ NÄSTA RECEPT ------------------------
- SMAKRIKES KÖRVELSNAPS -
En flaska BRÄNNVEIN
Mortla 2 st stjärnanis, hela, tillsammans med 1 msk hela fänkålsfrön
Mixa 10 st kvistar spansk körvel med lite av spriten till en fint grön mix
Blanda samma allt och låt stå minst tre dagar.
Sila av och avsmaka
------------------------ NÄSTA RECEPT ------------------------
- GAMLA MASTERS SOMMARSNAPS -
En flaska BRÄNNVEIN
Skiva ca 500 gram rabarber i små tunna skivor
Risla en citronspiral
1 tsk socker
10 rosepepparkorn
------------------------ NÄSTA RECEPT ------------------------

- BAKFICKANS ROSMARINSNAPS -
En flaska BRÄNNVEIN
Ett par kvistar rosmarin
Låt det hela dra en vecka
Sila och addera gotländsk flytande honung
Skaka om, låt stå en stund och servera.
------------------------ NÄSTA RECEPT ------------------------
- HOLMHÄLLARS AUSTRESUGGAN -
En flaska BRÄNNVEIN
Rivet skal från två citroner
5 Svartpepparkorn
5 Vitpepparkorn
1 Vaniljstång
1 pomeransskal
20 enbär
------------------------ NÄSTA RECEPT ------------------------
- SURFERS RABARBERSNAPS -
En flaska BRÄNNVEIN
10 cm strimlad rabarber
1 kvit rosmarin
En klick honung
Låt stå, ju längre dess kraftigare smak.
------------------------ NÄSTA RECEPT ------------------------
- RESTAURANG ROTS GRANSKOTTS SNAPS -
En flaska BRÄNNVEIN
Stoppa ner en näve färska granskott i flaskan.
Låt stå svalt och mörkt i fem dagar.
Sila drycken och njut. Servera väl kyld.
------------------------ NÄSTA RECEPT ------------------------
- LINDGÅRDEN HÄGGBLOMSCOCKTAIL -
4 cl BRÄNNVEIN
4 cl citronjuice
5 cl Häggblomssockerlag
2cl äggvita
Torrskaka först och skaka sedan med is.
Servera i cocktailglas med saltad kant.
Häggblomssockerlag:
Koka 1 liter sockerlag, höll över i ett spann med nyplockade häggblomster ca 10-15 blommor. 1 skivad citron + 1 msk citronsyra
Låt stå svalt i 5 dygn & rör kontinuerligt.
Sila av och häll upp på flaska.
HA EN HÄRLIG SOMMAR!