Nyhetsarkiv

2021-05-19

Nyhetsbrev maj 2021

2020-02-28

Februari nyhetsbrev

2019-09-29

Höstnyheter

2019-04-09

April - vårtider

2019-03-10

Gotland i Malmö

2019-02-10

Mässtider

2018-12-07

Decembertider

Välkommen till en spännande whiskyhöst

TACK FÖR EN HÄRLIG OCH UPPLYFTANDE SOMMAR

Vi har haft ett stort antal besökare på destilleriet. Extra roligt är alla positiva reaktioner vi fått från er som varit här. Under sommaren har vi även skeppat de första flaskorna till en ny marknad. En av de största importörerna i Polen har visat intresse för vår whisky. Nu finns Isle of Lime Midaik att köpa där.

ISLE OF LIME MIDAIK ÄR SLUT NU SLÄPPER VI ANDRA TAPPNINGEN - 2ND BATCH
Vi har precis skickat det sista flaskorna av Isle of Lime Midaik till Systembolaget. Samtidigt har vi just tappat sista dropparna av Isle of Lime Midaik 2nd batch på butelj. Du kommer inom kort finna dessa flaskor i Systembolagets butiker. Samma etikett men med en liten tilläggsetikett på halsen. Det är samma uppskattade innehåll som tidigare men nu har den legat lagrad något längre.

ISLE OF LIME TJAUKLE HAR FÅTT ETT POSITIVT MOTTAGANDE
Sommarens senaste utgåva har sålt över förväntan och vi har fått många positiva reaktioner på den nya whiskyn från såväl allmänheten som recensenter. Ta del av några av recensionerna i nedanstående länkar.
Mrs Wolf Moon Whisky
Whiskytower

Tjaukle finns på Systembolagets butiker på Gotland men även i Oskarhamn, Nynäshamn och Västervik samt, förstås, i Systembolagets beställningssortimentet. Artikelnumret är 3377902. Priset är 494 kr / 50cl.

EN SPÄNNANDE HÖST I ANTÅGANDE
• Den 6 september kommer vi tillsammans med det lokala bryggeriet Hop Shed genomföra en whiskyprovning i deras lokaler. Det är Brand Ambassador Jesper Tohmo som kommer hålla i denna. Mer info om priser och biljetter får du genom att skicka ett mail till Hop Shed, på följande mailadress: brewpub@hopshedbrewery.se

• Helgen 13-14 september är vi på mässa på västkusten. Falkenberg. Falkenbergs Öl och Whiskymässa är en trevlig tillställning som lockar många whiskyentusiaster. I montern finner du Brand Ambassador Peter Nilsson och Björn, vår marknadschef. Biljetter köper du via hemsidan: Falkenbergs Öl och Whiskymässa

• Oskarshamns dryckesfestival har vi deltagit i tidigare år. I år går den av staplen den 12 oktober och i montern hittar ni våra Brand Ambassadors Tommy Bergstrand och Reino Östergren. Förutom Isle of Lime Tjaukle och Isle of Lime Midaik 2nd batch som vi kommer ha med oss på övriga mässor kommer vi denna gång även kunna erbjuda utkast till vinterns Shareholders Edition IV. Biljetter finns på deras hemsida Oskarshamns dryckesfestival

• Shareholders Edition IV kommer enligt planerna släppas i slutet av november. Vi är just nu i fullgång med förberedelser och tester av receptet till den nya utgåvan. Mer info om detta kommer självfallet i våra sociala kanaler.

FRAMTIDEN ÄR SÄKRAD
Inom kort skeppar vi ett antal ekstockar till vår tunnbindare Thorslund Kagge i Högsjö. Det rör sig om gotländsk ek som de skall göra om till ekfat. Först skall stockarna klyvas och göras till kubbar som kommer ligga utomhus ett par år för att laka ur eventuella bitterämnen. Efter detta gör de stavar av ekämnet som sedan binds till fat. När faten är klara får vi tillbaka dem och fyller dessa med råsprit. Den får sedan lagras i minst tre år. Med andra ord så kommer det först om sex-tio år vara dags för avsmakning av whiskyn lagrad på dessa gotländska ekfat. Den som lever får se/smaka.

Vi ser fram emot en spännande whiskyhöst och hoppas att vi ses på någon av mässorna eller på någon visning eller provning senare i höst.

Vännerna från Gotland Whisky

Gotland Whisky • Sockerbruket 622 54 Romakloster • Tel: +46 498 27 29 00 • Mail: info@gotlandwhisky.se