Nyhetsarkiv

2020-02-28

Februari nyhetsbrev

2019-09-29

Höstnyheter

2019-04-09

April - vårtider

2019-03-10

Gotland i Malmö

2019-02-10

Mässtider

2018-12-07

Decembertider

Nyhetsbrev maj 2018

WHISKYN HETER MIDAIK

Isle of Lime Midaik - släpps den 1 juni.
Som ni säkert redan känner till så har vi döpt den kommande utgåvan av Isle of Lime till MIDAIK. En mytiskt mötesplats mitt emellan Garda och Buttle på ön. Där står två uråldriga ekar och minner om gamla svunna tider. Det är inte lätt att hitta dit men koordinaterna till platsen är: Latitud 57.3740 Longitud 18.5809.

Nu är det bara drygt två veckor kvar till release av Isle of Lime Midaik. Den första juni kan du köpa Midaik på Systembolaget. Över disk eller via deras beställningssortiment. 494 kronor kommer Midaik kosta och vi håller just nu på att tappa upp de cirka 14 000 flaskorna.

Midaik är vår tribut till vår unika råsprit. Den består uteslutande av whisky lagrad på amerikanska ekfat. Snittiden för lagringen ligger på ganska precis fyra år. De yngsta faten är drygt tre år och de äldsta knappt fem. I väntan på Isle of Lime Midiak - kan vi bjuda följande spännande nyhet....

Isle of Lime Roma - i exklusivt sällskap.
Vi kan stolt meddela att Isle of Lime Roma blivit utvalda att medverka i en ny exklusiv produkt kallad SWEDISH CRAFT SPIRITS. En unik samling högkvalitativa spritsorter från några av landets främsta tillverkare.

Förutom vår whisky så rör det sig om ytterligare ett utvalt prov svensk single cask maltwhisky av den rökigare varianten. Hernö Gin presenterar två av sina prisbelönta varianter och Norrtelje Brenneri i Roslagen bidrar med två smakrika snapsar. Allt snyggt paketerat i en exklusiv box.

”Det har varit ett nöje att sätta ihop denna samling av genuint svenskt hantverk. Ambitionen är att skapa en möjlighet för fler att kunna upptäcka, utforska och lära sig mer om dessa utmärkta drycker och hur de skapats.”, säger Rikard Lundborg, VD för Spirits of Passion.

SWEDISH CRAFT SPIRITS släpps på Systembolaget den 18 maj i begränsad upplaga. Den kostar 399:- och innehåller 6 flaskor á 4 cl samt en booklet med produktinformation. Systembolagets beställningsnummer: 4045009.

Boka visningar i sommar.
Även denna sommaren erbjuder vi guidade turer på destilleriet. Varje tisdag, onsdag och torsdag kl 11.00 med start den 19 juni, kan ni följa med vår guide och lära er om den gotländska whiskyns tillblivelse. Det serveras säkerligen även en och annan skröna och för den som har åldern inne även smakprover från destilleriets produkter.
Boka din visning via Destination Gotlands bokningsportal.

Lästips.
Gotland Whisky nämns i diverse sammanhang och vi vill tipsa om tidningen "Horisonts" senaste utgåva där en längre artikel uppmärksammar Sockerbruket i Roma. "Allt om Whisky" hade nyligen en artikel om oss och inom kort kommer boken "Gotland – mat, dryck & öliv" med mycket matnyttigt och däribland ett reportage om whiskyn (mer om den senare). Även turistsiten Campaya.se har med oss bland sina Gotlandstips.

Soliga hälsningar från vännerna på Gotland Whisky.

Gotland Whisky • Sockerbruket 622 54 Romakloster • Tel: +46 498 27 29 00 • Mail: info@gotlandwhisky.se