Nyhetsarkiv

2020-02-28

Februari nyhetsbrev

2019-09-29

Höstnyheter

2019-04-09

April - vårtider

2019-03-10

Gotland i Malmö

2019-02-10

Mässtider

2018-12-07

Decembertider

Nyhetsbrev februari 2018

VINTERN PÅ BESÖK.

Whiskyfabrik i vinterskrud.
Snön lägger sig som en matta över landet och inte ens Gotland är förskonat. De senaste dagarna har vi fått flera decimeter och det verkar inte sluta med det. Men lugn sommaren är snart här. Whiskyproduktionen har dock inte snöat inne utan den rullar på innanför fabriksmurarna och sedan en tid kör vi nu dubbla pass. Allt för att öka produktionen och tillgodose efterfrågan på Isle of Lime.

Publik whisky.
Arbetet med nästa utgåva är i full gång. Vi har ett recept och om vi får som vi vill så kommer lanseringen ske precis innan sommaren. Vi återkommer när vi fått spikat besked från Systembolaget. Det kommer bli en whisky baserad på uteslutande bourbonfat - inga kryddfat (sherry-, cognac-, romfat etc.) denna gång alltså.

Laup-fyllardagar.
Vi har varit på Thorslundkagge, vårt tunnbinderi och hämtat hem den första Laupen. Den och de andra 79 skall inom kort fyllas med sprit som vi förlagrat på svenska ekfat. Vi har idagarna bjudit in våra laupägare till fatfyllardagar. Den första redan om två veckor. Då skall ägarna till de första 20 lauparna få fylla sin privata laup med vad som komma skall bli whisky. För den som är intresserade så har vi något fat kvar till försäljning.
​Läs mer: Isle of Lime Cask Owners Edition.

Artikel i allt om whisky.
Skandinaviens största whiskymagasin gjorde ett besök på fabriken och detta resulterade i en trevlig artikel i senaste numret. För de av er som inte är prenumeranter så kan vi tipsa om följande länk till artikeln.
Läs mer: Gotland Whisky – I flaska eller laup?

Gotland Gastronomy 26-29 april.
Vi tipsar om att i år är det premiär för Gotland Gastronomy 2018 - en mat- och dryckesfestival på Gotland. Gotländska restauranger, lokala mat- och dryckesproducenter och odlare bjuder upp till en långhelg fylld med unika evenemang. Gotland Whisky håller visningar och provningar lördagen den 28 april. Välkomna.
​Läs mer: Gotland Gastronomy 2018

Tack till Linköping.
Vår medverkan på Linköpings Whiskyexpo blev en stor succé. Under de två dagarna som mässan pågick passade stora delar av de 3600 mässbesökarna på att provsmaka våra drycker. Vi tackar för alla vänliga ord och för ett väl genomfört arrangemang. Vi lär komma tillbaka nästa år.
Linköping whiskyexpo 2018.

Vinterhälsningar från vännerna på Gotland Whisky.

Gotland Whisky • Sockerbruket 622 54 Romakloster • Tel: +46 498 27 29 00 • Mail: info@gotlandwhisky.se