GO och GLA PÅSK.
Historisk dag på destilleriet.
Förra veckan genomförde vi för första gången en fatfyllardag här på destilleriet. Ägarna av de första tjugo faten av Cask Owners Edition var här och fyllde på sina Laupar. Råspriten som vi förlagrat på 50 liters fat av Svensk Ek flyttades över till respektive ägares Laup - ombundna bourbon fat om 41,25 liter. Det blev en mycket uppskattad tillställning och vi såväl som de tillresta ägarna var förvånade över hur mycket färg och smak som de svenska ekfaten givit. Det bådar gott för framtiden.
Se bilderna på vår hemsida.
Se filmen när Thorslundkagge tillverkar den första Laupen.
Lansering av nästa Isle of Lime.
Vi är i full gång med finishen inför släppet av nästa publika utgåva av Isle of Lime. Flaskor, korkar, hättor etc är förbokade. Släppet är beräknat till början av sommaren. Nu återstår bara en del småsaker som exempel namnet på utgåvan (!). Mer om detta senare i april på vår hemsida, Facebook och på Instagram.
Gotland Gastronomy 2018 - 26-29 april.
Vi vill även i detta nyhetsbrev så ett slag för premiären av Gotland Gastronomy 2018 - en mat och dryckesfestival på Gotland. Gotländska restauranger, odlare och lokala mat- och dryckesproducenter har fyllt en långhelg i april med unika evenemang, specialkomponerade menyer, gästspel, dryckesprovningar, roliga events och upplevelser i alla dess former! Gotland Whisky håller visningar och provningar lördagen den 28 april.
Läs mer om Gotland Gastronomy 2018.
Vårhälsningar från oss på Gotland Whisky.