Frågor och svar

 

Här får du svar på de vanligaste frågorna. Saknar du något är du varmt välkommen att skicka ett mail till info@gotlandwhisky.se


1. Hur ser tidsplanen ut?
De första dropparna började produceras i maj år 2012. Efter diverse provbryggningar lades de första litrarna på fat under vintern 2012. Dessa droppar blev efter tre års lagring whisky. Med andra ord nyåret 2016. De första buteljerna Isle of Lime släppte vi hösten 2016. Det första släppet var reserverat till aktieägarna och döptes till Shareholders Edition. Andra släppet gjordes i februari 2017 och kallades Svaide Shareholders Edition II.
Augusti 2017 släpptes Isle of Lime Roma vår första publika utgåva och i juni 2018 kommer nästa publika släpp - Isle of Lime Midaik. Försäljningen sker via Systembolagets butiker på Gotland samt via deras beställningssortiment.  

2. Hur mycket whisky kommer ni att producera?
Anläggningen har en kapacitet som motsvarar en produktion om 60 000 liter per år. Sedan hösten 2013 produceras det cirka 400 liter i veckan.

3. Kan jag reservera flaskor?
Aktieägare kommer har förtur på alla kommande utgåvor av Shareholders Edition. Dessa är som namnet indikerar reserverade för aktieägare.
De publika utgåvorna däremot distribueras och säljs av Systembolaget. Alla har möjlighet att köpa önskat antal flaskor.

4. Ni har sålt privatfat men dessa är slut. Kommer ni att släppa fler fat?
Vi har idag ingen plan för lansering av fler än de 80 fat vi exklusivt släppte vintern 2017-18.

5. Var lagrar ni faten?
Vi har byggt ett spektakulärt lagringsutrymme på vår egen gård fyra och en halv meter under jord. Vi har även 2017-18 byggt ett nytt lager inne i själva fabriken.

6. Hur gör jag för att köpa in mig i bolaget?
Vi har sålt slut de aktier som företaget hanterar. På hemsidan har vi förberett för hugade aktieköpare att anmäla sig för såväl köpa som försäljning av aktier.  Köp och sälj

7. När kan man se lokalerna? 
Vi har kontinuerliga visningar. Kontakta oss för bokning. Adressen är guide@gotlandwhisky.se.

Gotland Whisky • Sockerbruket 622 54 Romakloster • Tel: +46 73-596 37 57 • Mail: info@gotlandwhisky.se