Visionen har blivit verklighet

 

Gotland Whisky bildas 2004 för att producera öns första whisky. Förutsättningarna för att lyckas bedöms som mer än goda. Det finns tre skäl till det: befintliga lokaler, ett unikt ekologiskt korn och ett speciellt vatten.

Romas gamla sockerbruk utgör platsen för mäskning, jäsning, destillering, lagring och buteljering. Under de senaste åren har de gigantiska lokalerna från slutet av 1800-talet renoverats, byggts om och rustats upp för att motsvara de krav som ställs på ett modernt whiskydestilleri. Mältning och rökning sker i Ronehamn på södra Gotland.

Det ekologiska kornet som endast odlas på Gotland skapar unika möjligheter att tillverka en framgångsrik whisky. För att säkerställa långsiktig produktion har leveranser av kornet reserverats för överskådlig tid. Vårt speciella vatten, som är sprunget direkt ur kalkstensberget, hämtas från egen källa.

2012 var det premiär för de första dropparna. De första dropparna lades på fat julen samma år. Den första whiskyn blir en single malt med karakteristisk rökighet. Döpt till Isle of Lime och färdig att avsmakas efter drygt tre år. Då skriver vi ett nytt kapitel i Gotland Whiskys historia.

Gotland Whisky • Sockerbruket 622 54 Romakloster • Tel: +46 73-596 37 57 • Mail: info@gotlandwhisky.se